Nenasilna komunikacija

Knowledge is power, but knowledge about yourself is self-empowerment.

Trening će se održavati online

Nedelja 12.11.2023., 10:00 do 15 časova

Cena: 4000 din. 

Nenasilna komunikacija je način izražavanja svojih potreba, želja, osećanja na takav način da vodi efektivnijoj i efikasnijoj komunikaciji i boljem međusobnom razumevanju sagovornika.

Trening nenasilne komunikacije namenjen je svima koji osećaju da im je potrebno bolje razumevanje sagovornika u komunikaciji, koji žele da budu asertivniji, kojima treba više“takta” u komunikaciji. Koristan je i onima koji su u komunikaciji agresivni i često upadaju u konflikte zbog toga, kao i onima koji su povučeni i teško se izražavaju i zauzimaju za sebe.

Trening je baziran pre svega na modelu Nenasilne komunikacije Maršala Rozenberga, ali i na osnovama asertivnog treninga. Sastoji se od puno vežbi i praktičnih načina kako da nenasilno izrazite ono što mislite i osećate i povećate šanse da od sagovornika dobijete adekvatniju reakciju. Bavljenje svojim potrebama i osećanjima, ali i prepoznavanje tuđih biće u fokusu treninga, kako bismo razvili saosećanje, samosaosećanje i izražavali se na efektivniji način.

Metod rada - Susreti su organizovani po radioničarskim principima, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, igranje uloga, rad u grupama, analize događaja, demonstracije, prezentacije, upitnici, roll play, simulacija, međusobnu razmena iskustava i sl. U radu se poštuje čuvanje tajnosti podataka lične prirode učesnika.

Broj učesnika je ograničen na 12 polaznika a učesnici se ne menjaju tokom treninga. Učesnici dobijaju radni materijal, a po završetku treninga i sertifikat, sa naznačenim brojem pređenih sati.

Prijave (ime i prezime, godine, zanimanje, broj telefona i grupu za koju se prijavljujete) slati na mejl psihorelaks@gmail.com.

Kontakt: 063487870 Sonja


Mogući su individualni treninzi u terminima prilagođenim klijentu a cena je 3.500 dinara po susretu, sat vremena.

Trening vodi Svetlana Prokić - psiholog i geštalt psihoterapeut. Sertifikovani trener Autogenog treninga i PMR-a. Dugogodišnje iskustvo u vođenju grupa podrške, individualnog savetovanja i terapije. Iskustvo u radu sa visoko osetljivim osobama i drugim osetljivim grupama.