MAJNDFULNES ILI PUNA SVESNOST TRENUTKA

                           RELAKSACIONA TEHNIKA

Knowledge is power, but knowledge about yourself is self-empowerment.


MAJNDFULNES ILI PUNA SVESNOST TRENUTKA

                           RELAKSACIONA TEHNIKA

                          Online seminar

                          dva dana, petak, 29.3. i petak 5.4.2024. 18 – 20:30 časova


Cena: za studente i nezaposlene 4.000 din., za zaposlene 4.500 din.

Susreti online grupe se snimaju te je moguće i naknadno gledanje susreta, ukoliko učesnik ne može u zakazanom terminu. Termini se mogu pomerati ako većini učesnika bude odgovaralo.

Nakon završenog Treninga se dobija sertifikat.


Cilj ove relaksacione tehnike je:

- naučiti kako da posmatramo s punom svešću šta se sve oko nas i u nama događa

- razvijanje samosvesnosti i sposobnosti da vladamo svojim emocijama, da opažamo svoje misli bez suđenja, strahova, besa, stida…

- bolje podnošenje stresa, strahova, anksioznosti, treme…

- razvijanje fokusa i pažnje

- razvijanje mogućnosti gledanja sa distance na neprijatan događaj ili emociju

- uvežbavanje boravljenja u prijatnom sadašnjem trenutku, ovde i sada, što dovodi do povećanja osećaja zadovoljstva i sreće

- relaksacija


Majndfulnes je tehnika svesne meditacije koja nam omogućava da se posvetimo sadašnjem trenutku i uživamo više u životu. Majndfulnes je vrsta svesnosti koja se razvija specifičnim načinom obraćanja pažnje u sadašnjem trenutku a bez osuđivanja događanja. Majndfulnes praksa je nastala na istoku, u budističkom i hinduističkom učenju, ali postaje veoma popularna na zapadu zbog profesora medicine, joge i meditacije Jona Kabat-Zinna, koji 70ih godina počinje da integriše ovaj pristup uz već naučno potvrđene metode. On je primetio pozitivan uticaj majndfulnesa na prevazilaženje stresa, a potom i na nošenje sa anksioznošću i drugim emocionalnim i zdravstvenim problemima. Osnovao je Kliniku za redukciju stresa zasnovanu na majndfulnesu koja je pokazala veliki broj prednosti korišćenja ovog pristupa za mentalno zdravlje.

Kada naučimo kako da zaista budemo u sadašnjem trenutku, razvijamo i sposobnost da vidimo širu sliku života, razvijamo punu svesnost o događanjima oko nas i u nama i sposobnost da značajno umanjimo stres koji proizilazi iz svakodnevnice našeg života.


Kome je namenjen: Trening je namenjen svim ljudima, uključujući stručnjake i studente. Svi koji žele da poboljšaju svoje veštine pažnje i fokusa kako u privatnom tako i u poslovnom okruženju.

Metod rada: Susreti su organizovani po radioničarskim principima, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, međusobnu razmena iskustava i sl. Naglasak u radu je stavljen na uvežbavanja veština i na iskustvenom učenju. U radu se poštuje čuvanje tajnosti podataka lične prirode učesnika.


Učesnici dobijaju radni materijal, a po završetku treninga i sertifikat, sa naznačenim brojem pređenih sati.

Prijave (ime i prezime, broj telefona i grupu za koju se prijavljujete) slati na mejl psihorelaks@gmail.com. Kontakt: 063487870 Sonja

Mogući su individualni treninzi online ili u Beogradu u terminima prilagođenim klijentu a cena je 3.500 dinara po susretu.


Trening vodi

Marina Ilić, psihodramska psihoterapeutkinja pod supervizijom, sertifikovana voditeljka Asertivnog treninga, Emocionalne pismenosti, Autogenog treninga i Progresivno mišićne relaksacije, instruktorka Hatha joge.

Sonja Šovljanski, psiholog, sertifikovani voditelj Progresivno mišićne relaksacije i Autogenog treninga, sa preko petnaest godina iskustva vođenja grupa na ove teme, član Internacionalnog udruženja za psihološke tehnike duboke relaksacije ISATAP, savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant na Psihologiji na Univerzitetu u Beogradu