Obuke za trenere

TRENING TRENERA AUTOGENOG TRENINGA

TRENING TRENERA AUTOGENOG TRENINGA

Instruktivni kurs

Edukacija je namenjena: specijalistima iz ljudskih resursa, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima: psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, stručnim radnicima u oblasti socijalne zaštite, joga majstorima i svim zainteresovanim profesionalcima koji se u svom radu susreću sa klijentima kojima je potrebna duboka relaksacija. Savetnici koji u praksi primenjuju neke od psihoterapijskih modaliteta mogu da prošire psihoterapijski rad sa dubokim tehnikama relaksacije.

Teme koje se obrađuju: upravljanje stresom, tehnike prevazilaženja stresa, o spavanju, moždanim talasima, hipnagogno stanje, o tehnikama relaksacije i meditaciji, o psihogenim bolestima – poremećajima uzrokovanim stresom, grupa i grupni rad, motivacija i relaksacione tehnike, ABC model i upravljanje emocijama (REBT psihoterapijski pravac), afirmacije i vizualizacije, samohipnoza, plan treninga, kada se ne koristi/ko ne treba da trenira, vežbe ventilacije emocija, vođenje duboke relaksacione tehnike i kratke relaksacione tehnike, principi učenja, prevazilaženje potencijalnih izazova nove uloge trenera, tehnike za umanjenje treme.

CILJ programa je obuka budućih trenera za samostalno vođenje iskustvenog osnovnog nivoa Autogenog treninga

Online grupa: Edukacija će se odvijati ponedeljkom 18 do 20 časova, jednom nedeljno, 9 susreta. Učesnici će se na prvom susretu dogovoriti za naredne termine tako da svima odgovaraju. Prvi sastanak 20.9.2021.

Novi Sad i Beograd: termini će biti naknadno postavljeni

Trening vodi Sonja Šovljanski, psiholog, sertifikovani voditelj Progresivno mišićne relaksacije i Autogenog treninga, sa preko dvanaest godina iskustva u ovim tehnikama, član Internacionalnog udruženja za psihološke tehnike duboke relaksacije ISATAP, savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant na Psihologiji na Univerzitetu u Beogradu


Kontakt: 063487870, [email protected]


Kontakt za prijave: 063487870, [email protected], Sonja


Cena je 30.000 (u cenu je uključen i iskustveni nivo, mogućnost plaćanja u ratama dok se Trening ne završi), 25.000 dinara za one koji su prošli iskustveni nivo u nekoj drugoj instituciji. Ukoliko je učesnik prošao iskustveni nivo AT u Psihorelaksu ili Trening trenera PMR cena je 20.000 dinara.


Napomena: Autogeni trening kao duboka ili cela tehnika se ne preporučuje kod mlađih od 16 godina, ali pojedine vežbe, kratke relaksacione tehnike, mogu da se koriste uspešno u radu sa decom.

Online (Skype) grupa: Edukacija će se odvijati ponedeljkom 19 do 21 časova, jednom nedeljno, 6 susreta. Učesnici će se na prvom susretu dogovoriti za naredne termine tako da svima odgovaraju. Prvi sastanak 11.10.2021.

Novi Sad i Beograd: termini će biti naknadno postavljeni

Trening vodi Sonja Šovljanski, psiholog, sertifikovani voditelj Progresivno mišićne relaksacije i Autogenog treninga, sa preko dvanaest godina iskustva u ovim tehnikama, član Internacionalnog udruženja za psihološke tehnike duboke relaksacije ISATAP, savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant na Psihologiji na Univerzitetu u Beogradu


_________________________________________________________________________________________


Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Psihorelaks 2017. godine pridruzen član Internacionalnog udruženja za razvoj Autogenog treninga (ISATAP – The International Society of Autogenic Training & Psychotherapy).


Sertifikovani ISATAP treneri (SPISAK)


Osobe koje su ispunile uslove za voditelje Autogenog trenera od strane The International Society of Autogenic Training & Psychotherapy:


Sonja Šovljanski, MA psiholog, TA savetnik, Novi Sad, Srbija

Petra Malešević, dipl. psiholog, psihoterapeut, Zagreb, Hrvatska

Maja Petrović, dipl.psiholog, Beograd, Srbija

Milica Jokić, dipl. psiholog, Beograd, Srbija

Svetlana Petrović, dipl.pedagog, specijalista politikolog iz oblasti medijacije, Knjaževac-Niš, Srbija

Saša Stojšić,dipl.psiholog, Sombor/Centar za individualni razvoj i unapređenje društva-Psihozon, Srbija

Stojanka Tlačinac, dipl. psiholog, Beograd, Srbija

Varvara Stojanovska Chukikj, m-r psiholoških nauka, Makedonija

Dragana Deh, MA psiholog, ECP euro sertifikat za psihoterapiju

Dragana Jeremić, MA psiholog, Beograd, Srbija

Dijana Živanović Perić, dipl.psiholog, Subotica, Srbija

Adrijana Gospić – Schroeder, psiholog (MA & MSc), Luxembourg, Luxembourg

Ivana Šiljak, specijalista psihijatrije, Podgorica, Crna Gora

Dragica Ilić, MA specijalni pedagog, Beograd, Srbija

Marjan Urban, medicinski tehničar, Beograd, Srbija

Vesna Trbović, dipl.socijalni radnik, porodični psihoterapeut,Batajnica – Zemun, Srbija

Jelena Ilić, psiholog, Novi Sad

Danijela Andrejević, psiholog

Anastasija Milenković, psiholog

Edina Maglić Jelić , joga majstor

Nataša Maksimović, psiholog