Emocionalna inteligencija (pismenost) u poslovnom i privatnom životu

Naučite kako da emocije rade za Vas a ne protiv Vas.

„Biti pametan“ je dugo vremena značilo imati visoki koeficijent racionalne inteligencije (IQ). Međutim, istraživanja pokazuju da društveno uspešni i lično zadovoljni pojedinci nisu oni koji imaju visok IQ već oni koji pored racionalne inteligencije imaju razvijenu tzv. emocionalnu inteligenciju (EQ), što podrazumeva veštine poput: svesnost sopstvenih osećanja i razumevanje osećanja drugih, veštine upravljanja svojim emocijama i stvaranje dobrih međuljudskih odnosa. Emocije su izvori motivacije te se pravilnim upravljanjem emocijama utiče i na pravilnu motivaciju za postignućem. Psihosomatika, koja je postala sve širi problem zbog povećanog nivoa stresa i ubrzanog života, ima koren u emocijama i njihovom nerazumevanju. 

Teme

prepoznavanje i razumevanje svojih i tuđih emocija;

emocije i verbalna komunikacija;

razvijanje saosećanja prema drugim ljudima;

upravljanje emocijama;

rešavanje emocionalnih problema poput jake treme, besa, strahova, upravljanje brigama, odlučnošću, anksioznosti, paničnih napada...

asertivnost kroz emocije;

emocija kao poruka - značenje emocija;

praktična primena veština emocionalne pismenosti kroz teoriju Transakcione analize;

ego stanja i emocionalna pismenost;

vežbe ventilacije, rasterećenja emocionalnog naboja i vežbe relaksacije;

integracija svega navedenog tj. emocionalna interaktivnost.

Transakciona analiza je jedno od najpoznatijih psihoterapijskih usmerenja a kao teorija ličnosti psihološku strukturu pojedinca analizira kroz model ego stanja i analizu transakcija između tih ego stanja. Ego stanje je skup ponašanja, misli i osećanja individue, to je način na koji ljudi ispoljavaju sebe u odnosu sa drugim ljudima, prema svetu ili u interakciji sami sa sobom. Prema Bernu, kod ljudi, postoji tri ego stanja: Roditelj, Dete i Odrastao, gde se analizraju transakcije između njih sa ciljem jačanja dobrih karakteristika ovih ego stanja.

Trening je namenjen svima koji žele da saznaju nešto više o ovoj temi. Trening je namenjen starijima od 16 godina.

Metod rada

Susreti su organizovani po radioničarskim principima, a metod rada je kombinovan: predavanja, diskusije, igranje uloga, rad u grupama, analize događaja, demonstracije, prezentacije, upitnici, roll play, simulacija,  međusobnu razmena iskustava i sl. U radu se poštuje čuvanje tajnosti podataka lične prirode učesnika.

Broj učesnika je ograničen na 12 polaznika a učesnici se ne menjaju tokom treninga.Učesnici dobijaju radni materijal, a po završetku treninga i sertifikat, sa naznačenim brojem pređenih sati.

Beograd: 5.4.2020, 4 susreta, nedeljom, u terminu od 12:30 do 16:30 časova.

Novi Sad: 4.4.2020, 4 susreta, subotom, u terminu od 14:30 do 18:30 časova.

Skype:  2.4.2020, 8 susreta, četvrtkom, u terminu od 19:30 do 21 čas.

Cena: Za studente i nezaposlene 10.500 din., za zaposlene 8.500 din.

Prijave slati na psihorelaks@gmail.com, ili putem telefona 063487870