Autogeni trening – viši kurs

 

Napredni nivo ili viši kurs Autogenog treninga obuhvata savladavanje 6 vežbi naprednog nivoa i nadograđuje se na osnovni nivo Autogenog treninga.

Praktičnim vežbanjem se produbljuje nivo relaksacije, poboljšava harmonizacija svih procesa u organizmu i smanjuju sve psihosomatske tegobe, razvija kreativno mišljenje, imaginacija, koncentracija, koriste se autosugestivne formule radi menjanja karakternih osobina koje želimo da promenimo, radi se na istraživanju, otkrivanju i razvoju ličnih potencijala.

Indikovan je i kod sledećih problema:

–        povećanog stresa i svih psihosomatskih tegoba

–        glavobolja, problema sa koncentracijom

–        problema sa varenjem

–        različitih strahova (trema, panika, agorafobija…)

–        hormonalnih problema

–        povišenog krvnog pritiska

–      karakternih nepoželjnih osobina ili razvijanja ličnosti (jačanje volje, podsticanje aktivnosti, kod prestanka pušenja, korigovanje radnih navika, kod gojaznosti, održavanje apstinencije kod bolesti zavisnosti…)

Suština višeg nivoa autogenog vežbanja je izazivanje vizuelnog doživljaja, koji su slični onima koje imamo pri sanjanju, s tim da se autogenim vežbanjem višeg nivoa ono odvija u svesnom stanju. Na taj način se upoznajemo sa sadržajima u dubljim slojevima svesti, a vežbanjem harmonizujemo sve procese u organizmu i autohipnozom utičemo na menjanje nepoželjnih osobina ili radimo na usavršavanju ličnosti.

Vežbe su: vežba boje, vežba četiri idealne vrednosti, oblikovanja karaktera – autosugestivne formule, vežba pitanja za nesvesno, hodanje pod dnu mora i putovanje na brdo

Napredni nivo autogenog treninga je namenjen svima koji su savladali osnovne vežbe, odnosno prošli osnovni iskustveni nivo Autogenog treninga, sem kod bolesti: psihoza, demencija, epilepsija i dijabetes B.

Osnovni cilj treninga je da polaznici savladaju samostalno praktikovanje ove relaksacione tehnike.

Učesnici dobijaju sertifikat od Psihorelaksa o završenom kursu.

*Za stručnjake se trening računa u psihoterapijske sate ličnog rada na sebi.

Grupa se obično sastoji od 3 -10 polaznika. Pravo učešća imaju svi zainteresovani stariji od 18 godina.

Trening vodi Sonja Šovljanski, obučen voditelj autogenog treninga sa višegodišnjim iskustvom, psiholog, sa psihoterapijskom edukacijom.

Skype grupa: početak sreda 29.11., 7 susreta, svaka druga sreda, od 19 do 20 časova. Cena treninga iznosi 10.000 dinara i može se platiti u tri mesečne rate. Za studente i nezaposlene je cena 8.000 din, a bivši polaznici Psihorelaksa imaju dodatni popust od 20%.

Kontakt osoba: Sonja Šovljanski, 063/487870 ili na mejl psihorelaks@gmail.com